• судбина (имн.) лош (прид.)
 • вода (имн.) лош (прид.)
 • збор (имн.) лош (прид.)
 • име (имн.) лош (прид.)
 • клетва (имн.) лош (прид.)
 • корица (имн.) лош (прид.)
 • лажач (имн.) лош (прид.)
 • планина (имн.) лош (прид.)
 • раја (имн.) лош (прид.)
 • сипаница (имн.) лош (прид.)
 • слика (имн.) лош (прид.)
 • случај (имн.) лош (прид.)
 • смрт (имн.) лош (прид.)
 • уста (имн.) лош (прид.)
 • чашка (имн.) лош (прид.)
 • човек (имн.) лош (прид.)
 • љубов (имн.) лош (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК