• долина (имн.) скришен (прид.)
  • желба (имн.) скришен (прид.)
  • земја (имн.) скришен (прид.)
  • место (имн.) скришен (прид.)
  • минато (имн.) скришен (прид.)
  • мисла (имн.) скришен (прид.)
  • пат (имн.) скришен (прид.)
  • река (имн.) скришен (прид.)
  • светило (имн.) скришен (прид.)
  • солза (имн.) скришен (прид.)
  • јавка (имн.) скришен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК