• збор (имн.) убав (прид.)
 • твој (имн.) убав (прид.)
 • живот (имн.) убав (прид.)
 • куќа (имн.) убав (прид.)
 • време (имн.) убав (прид.)
 • куп (имн.) убав (прид.)
 • курва (имн.) убав (прид.)
 • мома (имн.) убав (прид.)
 • нешто (имн.) убав (прид.)
 • око (имн.) убав (прид.)
 • рака (имн.) убав (прид.)
 • возило (имн.) убав (прид.)
 • година (имн.) убав (прид.)
 • гостин (имн.) убав (прид.)
 • град (имн.) убав (прид.)
 • дел (имн.) убав (прид.)
 • зеленило (имн.) убав (прид.)
 • килим (имн.) убав (прид.)
 • киска (имн.) убав (прид.)
 • кола (имн.) убав (прид.)
 • манастир (имн.) убав (прид.)
 • мачорче (имн.) убав (прид.)
 • минута (имн.) убав (прид.)
 • моме (имн.) убав (прид.)
 • музика (имн.) убав (прид.)
 • нарамник (имн.) убав (прид.)
 • насмевка (имн.) убав (прид.)
 • начин (имн.) убав (прид.)
 • низа (имн.) убав (прид.)
 • пар (имн.) убав (прид.)
 • пишување (имн.) убав (прид.)
 • почеток (имн.) убав (прид.)
 • роза (имн.) убав (прид.)
 • ручек (имн.) убав (прид.)
 • свет (имн.) убав (прид.)
 • сестра (имн.) убав (прид.)
 • славеј (имн.) убав (прид.)
 • слика (имн.) убав (прид.)
 • срце (имн.) убав (прид.)
 • учителка (имн.) убав (прид.)
 • цвет (имн.) убав (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК