• во (предл.) вагон (имн.)
  • од (предл.) вагон (имн.)
  • на (предл.) вагон (имн.)
  • по (предл.) вагон (имн.)
  • низ (предл.) вагон (имн.)
  • пред (предл.) вагон (имн.)
  • до (предл.) вагон (имн.)
  • над (предл.) вагон (имн.)
  • под (предл.) вагон (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК