• на (предл.) водач (имн.)
  • до (предл.) водач (имн.)
  • за (предл.) водач (имн.)
  • без (предл.) водач (имн.)
  • во (предл.) водач (имн.)
  • кај (предл.) водач (имн.)
  • од (предл.) водач (имн.)
  • со (предл.) водач (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК