• од (предл.) даб (имн.)
  • на (предл.) даб (имн.)
  • до (предл.) даб (имн.)
  • кај (предл.) даб (имн.)
  • над (предл.) даб (имн.)
  • околу (предл.) даб (имн.)
  • под (предл.) даб (имн.)
  • со (предл.) даб (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК