• во (предл.) кујна (имн.)
 • кон (предл.) кујна (имн.)
 • од (предл.) кујна (имн.)
 • накај (предл.) кујна (имн.)
 • до (предл.) кујна (имн.)
 • в (предл.) кујна (имн.)
 • низ (предл.) кујна (имн.)
 • на (предл.) кујна (имн.)
 • со (предл.) кујна (имн.)
 • сред (предл.) кујна (имн.)
 • кај (предл.) кујна (имн.)
 • околу (предл.) кујна (имн.)
 • откај (предл.) кујна (имн.)
 • помеѓу (предл.) кујна (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК