• во (предл.) око (имн.)
 • в (предл.) око (имн.)
 • со (предл.) око (имн.)
 • пред (предл.) око (имн.)
 • на (предл.) око (имн.)
 • од (предл.) око (имн.)
 • под (предл.) око (имн.)
 • над (предл.) око (имн.)
 • преку (предл.) око (имн.)
 • без (предл.) око (имн.)
 • кон (предл.) око (имн.)
 • за (предл.) око (имн.)
 • низ (предл.) око (имн.)
 • до (предл.) око (имн.)
 • меѓу (предл.) око (имн.)
 • по (предл.) око (имн.)
 • врз (предл.) око (имн.)
 • наместо (предл.) око (имн.)
 • при (предл.) око (имн.)
 • околу (предл.) око (имн.)
 • с (предл.) око (имн.)
 • сосе (предл.) око (имн.)
 • зад (предл.) око (имн.)
 • заради (предл.) око (имн.)
 • кај (предл.) око (имн.)
 • место (предл.) око (имн.)
 • спроти (предл.) око (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК