• на (предл.) околност (имн.)
  • во (предл.) околност (имн.)
  • од (предл.) околност (имн.)
  • за (предл.) околност (имн.)
  • заради (предл.) околност (имн.)
  • по (предл.) околност (имн.)
  • со (предл.) околност (имн.)
  • според (предл.) околност (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК