• на (предл.) повреда (имн.)
  • за (предл.) повреда (имн.)
  • од (предл.) повреда (имн.)
  • поради (предл.) повреда (имн.)
  • со (предл.) повреда (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК