• на (предл.) стапалка (имн.)
  • од (предл.) стапалка (имн.)
  • по (предл.) стапалка (имн.)
  • во (предл.) стапалка (имн.)
  • со (предл.) стапалка (имн.)
  • за (предл.) стапалка (имн.)
  • под (предл.) стапалка (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК