• на (предл.) лош (прид.)
  • во (предл.) лош (прид.)
  • од (предл.) лош (прид.)
  • со (предл.) лош (прид.)
  • за (предл.) лош (прид.)
  • кај (предл.) лош (прид.)
  • без (предл.) лош (прид.)
  • в (предл.) лош (прид.)
  • заради (предл.) лош (прид.)
  • кон (предл.) лош (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК