• во (предл.) среден (прид.)
  • на (предл.) среден (прид.)
  • со (предл.) среден (прид.)
  • од (предл.) среден (прид.)
  • кон (предл.) среден (прид.)
  • до (предл.) среден (прид.)
  • според (предл.) среден (прид.)
  • крај (предл.) среден (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК