• во (предл.) убав (прид.)
 • на (предл.) убав (прид.)
 • со (предл.) убав (прид.)
 • за (предл.) убав (прид.)
 • од (предл.) убав (прид.)
 • кон (предл.) убав (прид.)
 • по (предл.) убав (прид.)
 • врз (предл.) убав (прид.)
 • до (предл.) убав (прид.)
 • кај (предл.) убав (прид.)
 • место (предл.) убав (прид.)
 • наспроти (предл.) убав (прид.)
 • низ (предл.) убав (прид.)
 • под (предл.) убав (прид.)
 • покрај (предл.) убав (прид.)
 • поради (предл.) убав (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК