• зол (прид.) дух (имн.)
 • зол (прид.) час (имн.)
 • зол (прид.) крв (имн.)
 • зол (прид.) намера (имн.)
 • зол (прид.) сила (имн.)
 • зол (прид.) вепар (имн.)
 • зол (прид.) волја (имн.)
 • зол (прид.) време (имн.)
 • зол (прид.) глас (имн.)
 • зол (прид.) навик (имн.)
 • зол (прид.) претчувство (имн.)
 • зол (прид.) судбина (имн.)
 • зол (прид.) уста (имн.)
 • зол (прид.) човек (имн.)
 • зол (прид.) јазик (имн.)
 • зол (прид.) абер (имн.)
 • зол (прид.) бог (имн.)
 • зол (прид.) волшебник (имн.)
 • зол (прид.) господар (имн.)
 • зол (прид.) град (имн.)
 • зол (прид.) демон (имн.)
 • зол (прид.) доба (имн.)
 • зол (прид.) желба (имн.)
 • зол (прид.) зрак (имн.)
 • зол (прид.) измамник (имн.)
 • зол (прид.) инсект (имн.)
 • зол (прид.) карактер (имн.)
 • зол (прид.) келнер (имн.)
 • зол (прид.) колач (имн.)
 • зол (прид.) корен (имн.)
 • зол (прид.) куче (имн.)
 • зол (прид.) масло (имн.)
 • зол (прид.) маќеа (имн.)
 • зол (прид.) молох (имн.)
 • зол (прид.) нешто (имн.)
 • зол (прид.) око (имн.)
 • зол (прид.) постапка (имн.)
 • зол (прид.) свет (имн.)
 • зол (прид.) снег (имн.)
 • зол (прид.) старец (имн.)
 • зол (прид.) товар (имн.)
 • зол (прид.) турцизам (имн.)
 • зол (прид.) чума (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК