• лош (прид.) дојде (гл.)
  • лош (прид.) бев (гл.)
  • лош (прид.) носи (гл.)
  • лош (прид.) убива (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК