• среден (прид.) век (имн.)
 • среден (прид.) училиште (имн.)
 • среден (прид.) година (имн.)
 • среден (прид.) раст (имн.)
 • среден (прид.) брат (имн.)
 • среден (прид.) возраст (имн.)
 • среден (прид.) големина (имн.)
 • среден (прид.) класа (имн.)
 • среден (прид.) прст (имн.)
 • среден (прид.) исток (имн.)
 • среден (прид.) курс (имн.)
 • среден (прид.) фиока (имн.)
 • среден (прид.) врата (имн.)
 • среден (прид.) група (имн.)
 • среден (прид.) категорија (имн.)
 • среден (прид.) ред (имн.)
 • среден (прид.) сестра (имн.)
 • среден (прид.) височина (имн.)
 • среден (прид.) дел (имн.)
 • среден (прид.) живот (имн.)
 • среден (прид.) запад (имн.)
 • среден (прид.) месечина (имн.)
 • среден (прид.) претпријатие (имн.)
 • среден (прид.) рака (имн.)
 • среден (прид.) редица (имн.)
 • среден (прид.) состојба (имн.)
 • среден (прид.) бавча (имн.)
 • среден (прид.) багрем (имн.)
 • среден (прид.) барок (имн.)
 • среден (прид.) визба (имн.)
 • среден (прид.) вредност (имн.)
 • среден (прид.) генерација (имн.)
 • среден (прид.) глас (имн.)
 • среден (прид.) граѓанин (имн.)
 • среден (прид.) греда (имн.)
 • среден (прид.) дебелина (имн.)
 • среден (прид.) доба (имн.)
 • среден (прид.) другар (имн.)
 • среден (прид.) душа (имн.)
 • среден (прид.) дуќан (имн.)
 • среден (прид.) заб (имн.)
 • среден (прид.) завеса (имн.)
 • среден (прид.) зона (имн.)
 • среден (прид.) имот (имн.)
 • среден (прид.) кафуле (имн.)
 • среден (прид.) клупа (имн.)
 • среден (прид.) компир (имн.)
 • среден (прид.) коњ (имн.)
 • среден (прид.) кригла (имн.)
 • среден (прид.) модернизам (имн.)
 • среден (прид.) образование (имн.)
 • среден (прид.) оган (имн.)
 • среден (прид.) оддалеченост (имн.)
 • среден (прид.) однос (имн.)
 • среден (прид.) орач (имн.)
 • среден (прид.) оценка (имн.)
 • среден (прид.) пат (имн.)
 • среден (прид.) план (имн.)
 • среден (прид.) позиција (имн.)
 • среден (прид.) поим (имн.)
 • среден (прид.) потпирач (имн.)
 • среден (прид.) премин (имн.)
 • среден (прид.) принос (имн.)
 • среден (прид.) седиште (имн.)
 • среден (прид.) селанец (имн.)
 • среден (прид.) син (имн.)
 • среден (прид.) систем (имн.)
 • среден (прид.) слој (имн.)
 • среден (прид.) сталеж (имн.)
 • среден (прид.) станица (имн.)
 • среден (прид.) стол (имн.)
 • среден (прид.) страница (имн.)
 • среден (прид.) фаза (имн.)
 • среден (прид.) човек (имн.)
 • среден (прид.) школо (имн.)
 • среден (прид.) ќерка (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК