• убав (прид.) е (гл.)
 • убав (прид.) бев (гл.)
 • убав (прид.) бил (гл.)
 • убав (прид.) доцни (гл.)
 • убав (прид.) жолти (гл.)
 • убав (прид.) изгравира (гл.)
 • убав (прид.) измазни (гл.)
 • убав (прид.) направи (гл.)
 • убав (прид.) најде (гл.)
 • убав (прид.) посвети (гл.)
 • убав (прид.) се (гл.)
 • убав (прид.) си (гл.)
 • убав (прид.) сме (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК