• убав (прид.) ми (зам.)
  • убав (прид.) таа (зам.)
  • убав (прид.) мене (зам.)
  • убав (прид.) нешто (зам.)
  • убав (прид.) ни (зам.)
  • убав (прид.) овој (зам.)
  • убав (прид.) секој (зам.)
  • убав (прид.) ти (зам.)
  • убав (прид.) тие (зам.)
  • убав (прид.) ѝ (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК