• убав (прид.) во (предл.)
  • убав (прид.) за (предл.)
  • убав (прид.) како (предл.)
  • убав (прид.) низ (предл.)
  • убав (прид.) од (предл.)
  • убав (прид.) со (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК