• убав (прид.) бел (прид.)
 • убав (прид.) пролетен (прид.)
 • убав (прид.) сончев (прид.)
 • убав (прид.) летен (прид.)
 • убав (прид.) млад (прид.)
 • убав (прид.) лила (прид.)
 • убав (прид.) мој (прид.)
 • убав (прид.) поубав (прид.)
 • убав (прид.) голем (прид.)
 • убав (прид.) дрвен (прид.)
 • убав (прид.) планински (прид.)
 • убав (прид.) турски (прид.)
 • убав (прид.) шарен (прид.)
 • убав (прид.) асфалтен (прид.)
 • убав (прид.) егејски (прид.)
 • убав (прид.) зелен (прид.)
 • убав (прид.) мајкин (прид.)
 • убав (прид.) попатен (прид.)
 • убав (прид.) преубав (прид.)
 • убав (прид.) светол (прид.)
 • убав (прид.) свилен (прид.)
 • убав (прид.) син (прид.)
 • убав (прид.) стар (прид.)
 • убав (прид.) убав (прид.)
 • убав (прид.) хотелски (прид.)
 • убав (прид.) црвен (прид.)
 • убав (прид.) ѕвезден (прид.)
 • убав (прид.) алуминиум (прид.)
 • убав (прид.) американски (прид.)
 • убав (прид.) англиски (прид.)
 • убав (прид.) априлски (прид.)
 • убав (прид.) арапски (прид.)
 • убав (прид.) венчален (прид.)
 • убав (прид.) висок (прид.)
 • убав (прид.) годишен (прид.)
 • убав (прид.) гривест (прид.)
 • убав (прид.) дваесетгодишен (прид.)
 • убав (прид.) детски (прид.)
 • убав (прид.) едноставен (прид.)
 • убав (прид.) есенски (прид.)
 • убав (прид.) женски (прид.)
 • убав (прид.) жолт (прид.)
 • убав (прид.) земјен (прид.)
 • убав (прид.) зимски (прид.)
 • убав (прид.) златен (прид.)
 • убав (прид.) издаден (прид.)
 • убав (прид.) кадифен (прид.)
 • убав (прид.) кожен (прид.)
 • убав (прид.) костенлив (прид.)
 • убав (прид.) литературен (прид.)
 • убав (прид.) лош (прид.)
 • убав (прид.) македонски (прид.)
 • убав (прид.) малечок (прид.)
 • убав (прид.) мариовски (прид.)
 • убав (прид.) мај (прид.)
 • убав (прид.) мек (прид.)
 • убав (прид.) мермерен (прид.)
 • убав (прид.) мртовечки (прид.)
 • убав (прид.) насмеан (прид.)
 • убав (прид.) невестински (прид.)
 • убав (прид.) невистинит (прид.)
 • убав (прид.) негов (прид.)
 • убав (прид.) неделен (прид.)
 • убав (прид.) нејзин (прид.)
 • убав (прид.) нов (прид.)
 • убав (прид.) песоклив (прид.)
 • убав (прид.) пилешки (прид.)
 • убав (прид.) порцелан (прид.)
 • убав (прид.) природен (прид.)
 • убав (прид.) прозен (прид.)
 • убав (прид.) работен (прид.)
 • убав (прид.) расен (прид.)
 • убав (прид.) русокос (прид.)
 • убав (прид.) социјалистички (прид.)
 • убав (прид.) среден (прид.)
 • убав (прид.) стаклен (прид.)
 • убав (прид.) старински (прид.)
 • убав (прид.) стрмен (прид.)
 • убав (прид.) строен (прид.)
 • убав (прид.) сјаен (прид.)
 • убав (прид.) темен (прид.)
 • убав (прид.) термички (прид.)
 • убав (прид.) цветен (прид.)
 • убав (прид.) цел (прид.)
 • убав (прид.) црн (прид.)
 • убав (прид.) четвртест (прид.)
 • убав (прид.) четириаголен (прид.)
 • убав (прид.) чешки (прид.)
 • убав (прид.) човечки (прид.)
 • убав (прид.) шилест (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК