• убав (прид.) и (сврз.)
  • убав (прид.) да (сврз.)
  • убав (прид.) а (сврз.)
  • убав (прид.) или (сврз.)
  • убав (прид.) кога (сврз.)
  • убав (прид.) но (сврз.)
  • убав (прид.) што (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК