• вљубен (прид.) помине (гл.)
  • гол (прид.) помине (гл.)
  • друг (прид.) помине (гл.)
  • негов (прид.) помине (гл.)
  • недостижен (прид.) помине (гл.)
  • опасен (прид.) помине (гл.)
  • приемен (прид.) помине (гл.)
  • пропаганден (прид.) помине (гл.)
  • свој (прид.) помине (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК