• сам (прид.) реши (гл.)
  • долг (прид.) реши (гл.)
  • друг (прид.) реши (гл.)
  • луд (прид.) реши (гл.)
  • нов (прид.) реши (гл.)
  • паметен (прид.) реши (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК