• добар (прид.) ангел (имн.)
 • бел (прид.) ангел (имн.)
 • црн (прид.) ангел (имн.)
 • мал (прид.) ангел (имн.)
 • друг (прид.) ангел (имн.)
 • малечок (прид.) ангел (имн.)
 • мој (прид.) ангел (имн.)
 • свој (прид.) ангел (имн.)
 • син (прид.) ангел (имн.)
 • еден (прид.) ангел (имн.)
 • заскитан (прид.) ангел (имн.)
 • имагинарен (прид.) ангел (имн.)
 • итар (прид.) ангел (имн.)
 • моќен (прид.) ангел (имн.)
 • невидлив (прид.) ангел (имн.)
 • негов (прид.) ангел (имн.)
 • несреќен (прид.) ангел (имн.)
 • остарен (прид.) ангел (имн.)
 • петти (прид.) ангел (имн.)
 • прв (прид.) ангел (имн.)
 • разен (прид.) ангел (имн.)
 • розов (прид.) ангел (имн.)
 • свет (прид.) ангел (имн.)
 • синоок (прид.) ангел (имн.)
 • сладок (прид.) ангел (имн.)
 • слободен (прид.) ангел (имн.)
 • тажен (прид.) ангел (имн.)
 • твој (прид.) ангел (имн.)
 • трет (прид.) ангел (имн.)
 • тринаесетти (прид.) ангел (имн.)
 • ѓаволест (прид.) ангел (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК