• друг (прид.) вагон (имн.)
 • стар (прид.) вагон (имн.)
 • последен (прид.) вагон (имн.)
 • товарен (прид.) вагон (имн.)
 • заборавен (прид.) вагон (имн.)
 • заден (прид.) вагон (имн.)
 • наш (прид.) вагон (имн.)
 • нивен (прид.) вагон (имн.)
 • добиточен (прид.) вагон (имн.)
 • отворен (прид.) вагон (имн.)
 • соседен (прид.) вагон (имн.)
 • специјален (прид.) вагон (имн.)
 • цел (прид.) вагон (имн.)
 • зелен (прид.) вагон (имн.)
 • краен (прид.) вагон (имн.)
 • негов (прид.) вагон (имн.)
 • нејзин (прид.) вагон (имн.)
 • нов (прид.) вагон (имн.)
 • подвижен (прид.) вагон (имн.)
 • полн (прид.) вагон (имн.)
 • поставен (прид.) вагон (имн.)
 • преден (прид.) вагон (имн.)
 • претпоследен (прид.) вагон (имн.)
 • распаднат (прид.) вагон (имн.)
 • свој (прид.) вагон (имн.)
 • сточен (прид.) вагон (имн.)
 • темен (прид.) вагон (имн.)
 • убав (прид.) вагон (имн.)
 • црн (прид.) вагон (имн.)
 • четврт (прид.) вагон (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК