• износен (прид.) влечка (имн.)
  • мек (прид.) влечка (имн.)
  • мој (прид.) влечка (имн.)
  • негов (прид.) влечка (имн.)
  • нејзин (прид.) влечка (имн.)
  • срмен (прид.) влечка (имн.)
  • шајачен (прид.) влечка (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК