• голем (прид.) даб (имн.)
 • висок (прид.) даб (имн.)
 • столетен (прид.) даб (имн.)
 • густ (прид.) даб (имн.)
 • стар (прид.) даб (имн.)
 • сув (прид.) даб (имн.)
 • дебел (прид.) даб (имн.)
 • вековен (прид.) даб (имн.)
 • далечен (прид.) даб (имн.)
 • добродушен (прид.) даб (имн.)
 • друг (прид.) даб (имн.)
 • жилав (прид.) даб (имн.)
 • закржлавен (прид.) даб (имн.)
 • лански (прид.) даб (имн.)
 • македонски (прид.) даб (имн.)
 • мал (прид.) даб (имн.)
 • млад (прид.) даб (имн.)
 • многулетен (прид.) даб (имн.)
 • нискостеблест (прид.) даб (имн.)
 • обичен (прид.) даб (имн.)
 • огромен (прид.) даб (имн.)
 • пожолтен (прид.) даб (имн.)
 • попатен (прид.) даб (имн.)
 • разгранет (прид.) даб (имн.)
 • рапав (прид.) даб (имн.)
 • розов (прид.) даб (имн.)
 • царев (прид.) даб (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК