• народен (прид.) кујна (имн.)
 • летен (прид.) кујна (имн.)
 • добротворен (прид.) кујна (имн.)
 • свој (прид.) кујна (имн.)
 • балкански (прид.) кујна (имн.)
 • ориентален (прид.) кујна (имн.)
 • цел (прид.) кујна (имн.)
 • голем (прид.) кујна (имн.)
 • европски (прид.) кујна (имн.)
 • импровизиран (прид.) кујна (имн.)
 • ист (прид.) кујна (имн.)
 • италијански (прид.) кујна (имн.)
 • малечок (прид.) кујна (имн.)
 • направен (прид.) кујна (имн.)
 • нивен (прид.) кујна (имн.)
 • нов (прид.) кујна (имн.)
 • отворен (прид.) кујна (имн.)
 • поврзан (прид.) кујна (имн.)
 • помал (прид.) кујна (имн.)
 • приземен (прид.) кујна (имн.)
 • простран (прид.) кујна (имн.)
 • различен (прид.) кујна (имн.)
 • селски (прид.) кујна (имн.)
 • специјален (прид.) кујна (имн.)
 • стар (прид.) кујна (имн.)
 • турски (прид.) кујна (имн.)
 • училиштен (прид.) кујна (имн.)
 • царски (прид.) кујна (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК