• стар (прид.) партал (имн.)
 • бел (прид.) партал (имн.)
 • валкан (прид.) партал (имн.)
 • голем (прид.) партал (имн.)
 • гумен (прид.) партал (имн.)
 • конопен (прид.) партал (имн.)
 • крупен (прид.) партал (имн.)
 • нејзин (прид.) партал (имн.)
 • проѕирен (прид.) партал (имн.)
 • свој (прид.) партал (имн.)
 • снежен (прид.) партал (имн.)
 • човечки (прид.) партал (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК