• голем (прид.) пиштол (имн.)
  • друг (прид.) пиштол (имн.)
  • негов (прид.) пиштол (имн.)
  • дрвен (прид.) пиштол (имн.)
  • невидлив (прид.) пиштол (имн.)
  • нејзин (прид.) пиштол (имн.)
  • помал (прид.) пиштол (имн.)
  • свој (прид.) пиштол (имн.)
  • сребрен (прид.) пиштол (имн.)
  • твој (прид.) пиштол (имн.)
  • топол (прид.) пиштол (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК