• суштествен (прид.) повреда (имн.)
 • телесен (прид.) повреда (имн.)
 • дисциплински (прид.) повреда (имн.)
 • сериозен (прид.) повреда (имн.)
 • ист (прид.) повреда (имн.)
 • материјален (прид.) повреда (имн.)
 • надворешен (прид.) повреда (имн.)
 • направен (прид.) повреда (имн.)
 • најмал (прид.) повреда (имн.)
 • обичен (прид.) повреда (имн.)
 • површински (прид.) повреда (имн.)
 • потежок (прид.) повреда (имн.)
 • психофизички (прид.) повреда (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК