• негов (прид.) стапалка (имн.)
 • мој (прид.) стапалка (имн.)
 • рамен (прид.) стапалка (имн.)
 • свој (прид.) стапалка (имн.)
 • цел (прид.) стапалка (имн.)
 • вчерашен (прид.) стапалка (имн.)
 • друг (прид.) стапалка (имн.)
 • жив (прид.) стапалка (имн.)
 • изгубен (прид.) стапалка (имн.)
 • ист (прид.) стапалка (имн.)
 • крвав (прид.) стапалка (имн.)
 • наш (прид.) стапалка (имн.)
 • нејзин (прид.) стапалка (имн.)
 • полн (прид.) стапалка (имн.)
 • тежок (прид.) стапалка (имн.)
 • широк (прид.) стапалка (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК