• голем (прид.) танц (имн.)
 • големиот (прид.) танц (имн.)
 • жилав (прид.) танц (имн.)
 • коњски (прид.) танц (имн.)
 • најголем (прид.) танц (имн.)
 • нивен (прид.) танц (имн.)
 • нов (прид.) танц (имн.)
 • ноќен (прид.) танц (имн.)
 • омилен (прид.) танц (имн.)
 • ритмичен (прид.) танц (имн.)
 • ритуален (прид.) танц (имн.)
 • јужнословенски (прид.) танц (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК