• благ (прид.) ѕвон (имн.)
  • магичен (прид.) ѕвон (имн.)
  • небески (прид.) ѕвон (имн.)
  • нивен (прид.) ѕвон (имн.)
  • ноќен (прид.) ѕвон (имн.)
  • оловен (прид.) ѕвон (имн.)
  • познат (прид.) ѕвон (имн.)
  • последен (прид.) ѕвон (имн.)
  • смртоносен (прид.) ѕвон (имн.)
  • сребрен (прид.) ѕвон (имн.)
  • ужасен (прид.) ѕвон (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК