• еден (прид.) лош (прид.)
 • негов (прид.) лош (прид.)
 • ваков (прид.) лош (прид.)
 • ваш (прид.) лош (прид.)
 • друг (прид.) лош (прид.)
 • ист (прид.) лош (прид.)
 • мал (прид.) лош (прид.)
 • малечок (прид.) лош (прид.)
 • мој (прид.) лош (прид.)
 • наш (прид.) лош (прид.)
 • нивен (прид.) лош (прид.)
 • ниеден (прид.) лош (прид.)
 • општ (прид.) лош (прид.)
 • прв (прид.) лош (прид.)
 • свој (прид.) лош (прид.)
 • смуртен (прид.) лош (прид.)
 • убав (прид.) лош (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК