• свој (прид.) убав (прид.)
 • еден (прид.) убав (прид.)
 • наш (прид.) убав (прид.)
 • негов (прид.) убав (прид.)
 • нејзин (прид.) убав (прид.)
 • ваков (прид.) убав (прид.)
 • ваш (прид.) убав (прид.)
 • друг (прид.) убав (прид.)
 • твој (прид.) убав (прид.)
 • голем (прид.) убав (прид.)
 • мој (прид.) убав (прид.)
 • бабин (прид.) убав (прид.)
 • едноставен (прид.) убав (прид.)
 • млад (прид.) убав (прид.)
 • убав (прид.) убав (прид.)
 • бел (прид.) убав (прид.)
 • грациозен (прид.) убав (прид.)
 • дваесетгодишен (прид.) убав (прид.)
 • долгнавест (прид.) убав (прид.)
 • единствен (прид.) убав (прид.)
 • еротски (прид.) убав (прид.)
 • заден (прид.) убав (прид.)
 • задоволен (прид.) убав (прид.)
 • затворен (прид.) убав (прид.)
 • крупен (прид.) убав (прид.)
 • личен (прид.) убав (прид.)
 • мил (прид.) убав (прид.)
 • можен (прид.) убав (прид.)
 • најнов (прид.) убав (прид.)
 • неделен (прид.) убав (прид.)
 • ниеден (прид.) убав (прид.)
 • нов (прид.) убав (прид.)
 • опасен (прид.) убав (прид.)
 • разен (прид.) убав (прид.)
 • северен (прид.) убав (прид.)
 • таканаречен (прид.) убав (прид.)
 • туѓ (прид.) убав (прид.)
 • шарен (прид.) убав (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК