• друг (прид.) та (сврз.)
  • беден (прид.) та (сврз.)
  • германски (прид.) та (сврз.)
  • голем (прид.) та (сврз.)
  • мал (прид.) та (сврз.)
  • помал (прид.) та (сврз.)
  • посилен (прид.) та (сврз.)
  • премален (прид.) та (сврз.)
  • присутен (прид.) та (сврз.)
  • твој (прид.) та (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК