• авторитетен (прид.) штом (сврз.)
  • вчудовиден (прид.) штом (сврз.)
  • голем (прид.) штом (сврз.)
  • иден (прид.) штом (сврз.)
  • луд (прид.) штом (сврз.)
  • мој (прид.) штом (сврз.)
  • најважен (прид.) штом (сврз.)
  • ситен (прид.) штом (сврз.)
  • слободен (прид.) штом (сврз.)
  • сомнителен (прид.) штом (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи