• толку (прил.) та (сврз.)
  • кога (прил.) та (сврз.)
  • нагоре (прил.) та (сврз.)
  • наеднаш (прил.) та (сврз.)
  • овде (прил.) та (сврз.)
  • оттогаш (прил.) та (сврз.)
  • подоцна (прил.) та (сврз.)
  • просто (прил.) та (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК