• та (сврз.) два (бр.)
  • та (сврз.) еден (бр.)
  • та (сврз.) обајцата (бр.)
  • та (сврз.) три (бр.)
  • та (сврз.) триесет (бр.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК