• та (сврз.) го (зам.)
 • та (сврз.) тој (зам.)
 • та (сврз.) се (зам.)
 • та (сврз.) ги (зам.)
 • та (сврз.) си (зам.)
 • та (сврз.) им (зам.)
 • та (сврз.) му (зам.)
 • та (сврз.) кој (зам.)
 • та (сврз.) јас (зам.)
 • та (сврз.) ние (зам.)
 • та (сврз.) којзнае (зам.)
 • та (сврз.) ме (зам.)
 • та (сврз.) нему (зам.)
 • та (сврз.) сите (зам.)
 • та (сврз.) тоа (зам.)
 • та (сврз.) каков (зам.)
 • та (сврз.) мене (зам.)
 • та (сврз.) секој (зам.)
 • та (сврз.) никој (зам.)
 • та (сврз.) он (зам.)
 • та (сврз.) сиот (зам.)
 • та (сврз.) ти (зам.)
 • та (сврз.) ѝ (зам.)
 • та (сврз.) ваа (зам.)
 • та (сврз.) ми (зам.)
 • та (сврз.) неа (зам.)
 • та (сврз.) некој (зам.)
 • та (сврз.) ни (зам.)
 • та (сврз.) нѐ (зам.)
 • та (сврз.) ова (зам.)
 • та (сврз.) оваа (зам.)
 • та (сврз.) овие (зам.)
 • та (сврз.) оние (зам.)
 • та (сврз.) сѐ (зам.)
 • та (сврз.) таа (зам.)
 • та (сврз.) таков (зам.)
 • та (сврз.) те (зам.)
 • та (сврз.) тебе (зам.)
 • та (сврз.) тие (зам.)
 • та (сврз.) чиј (зам.)
 • та (сврз.) што (зам.)
 • та (сврз.) ја (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК