• та (сврз.) во (предл.)
 • та (сврз.) за (предл.)
 • та (сврз.) на (предл.)
 • та (сврз.) од (предл.)
 • та (сврз.) со (предл.)
 • та (сврз.) без (предл.)
 • та (сврз.) до (предл.)
 • та (сврз.) според (предл.)
 • та (сврз.) в (предл.)
 • та (сврз.) заради (предл.)
 • та (сврз.) кај (предл.)
 • та (сврз.) кон (предл.)
 • та (сврз.) под (предл.)
 • та (сврз.) поради (предл.)
 • та (сврз.) преку (предл.)
 • та (сврз.) сред (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК