• та (сврз.) мој (прид.)
 • та (сврз.) нов (прид.)
 • та (сврз.) еден (прид.)
 • та (сврз.) негов (прид.)
 • та (сврз.) поголем (прид.)
 • та (сврз.) Србија (прид.)
 • та (сврз.) газдински (прид.)
 • та (сврз.) голем (прид.)
 • та (сврз.) долг (прид.)
 • та (сврз.) домашен (прид.)
 • та (сврз.) жеден (прид.)
 • та (сврз.) жив (прид.)
 • та (сврз.) козји (прид.)
 • та (сврз.) кутар (прид.)
 • та (сврз.) летен (прид.)
 • та (сврз.) македонски (прид.)
 • та (сврз.) мал (прид.)
 • та (сврз.) мил (прид.)
 • та (сврз.) млад (прид.)
 • та (сврз.) надлежен (прид.)
 • та (сврз.) нивен (прид.)
 • та (сврз.) планински (прид.)
 • та (сврз.) позитивен (прид.)
 • та (сврз.) попов (прид.)
 • та (сврз.) последен (прид.)
 • та (сврз.) пролетен (прид.)
 • та (сврз.) раскошен (прид.)
 • та (сврз.) русофопски (прид.)
 • та (сврз.) сам (прид.)
 • та (сврз.) седнат (прид.)
 • та (сврз.) ситен (прид.)
 • та (сврз.) тажен (прид.)
 • та (сврз.) творечки (прид.)
 • та (сврз.) убав (прид.)
 • та (сврз.) цел (прид.)
 • та (сврз.) ќелав (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК