• та (сврз.) после (прил.)
 • та (сврз.) одвај (прил.)
 • та (сврз.) затоа (прил.)
 • та (сврз.) веќе (прил.)
 • та (сврз.) заедно (прил.)
 • та (сврз.) кога (прил.)
 • та (сврз.) сега (прил.)
 • та (сврз.) толку (прил.)
 • та (сврз.) често (прил.)
 • та (сврз.) веднаш (прил.)
 • та (сврз.) речиси (прил.)
 • та (сврз.) таму (прил.)
 • та (сврз.) тука (прил.)
 • та (сврз.) утре (прил.)
 • та (сврз.) едвај (прил.)
 • та (сврз.) зошто (прил.)
 • та (сврз.) лесно (прил.)
 • та (сврз.) некако (прил.)
 • та (сврз.) одамна (прил.)
 • та (сврз.) пак (прил.)
 • та (сврз.) понатаму (прил.)
 • та (сврз.) само (прил.)
 • та (сврз.) секогаш (прил.)
 • та (сврз.) така (прил.)
 • та (сврз.) тамо (прил.)
 • та (сврз.) токму (прил.)
 • та (сврз.) што (прил.)
 • та (сврз.) везден (прил.)
 • та (сврз.) денес (прил.)
 • та (сврз.) денеска (прил.)
 • та (сврз.) довека (прил.)
 • та (сврз.) доста (прил.)
 • та (сврз.) душевен (прил.)
 • та (сврз.) евтин (прил.)
 • та (сврз.) еднаш (прил.)
 • та (сврз.) жесток (прил.)
 • та (сврз.) макар (прил.)
 • та (сврз.) многу (прил.)
 • та (сврз.) многупати (прил.)
 • та (сврз.) набргу (прил.)
 • та (сврз.) набрзо (прил.)
 • та (сврз.) навреме (прил.)
 • та (сврз.) напролет (прил.)
 • та (сврз.) насекаде (прил.)
 • та (сврз.) непара (прил.)
 • та (сврз.) нејасно (прил.)
 • та (сврз.) нигде (прил.)
 • та (сврз.) никаде (прил.)
 • та (сврз.) никогаш (прил.)
 • та (сврз.) повторно (прил.)
 • та (сврз.) понекогаш (прил.)
 • та (сврз.) потоа (прил.)
 • та (сврз.) право (прил.)
 • та (сврз.) премногу (прил.)
 • та (сврз.) секако (прил.)
 • та (сврз.) сигурно (прил.)
 • та (сврз.) совреме (прил.)
 • та (сврз.) тако (прил.)
 • та (сврз.) тешко (прил.)
 • та (сврз.) тивко (прил.)
 • та (сврз.) тогаш (прил.)
 • та (сврз.) утредента (прил.)
 • та (сврз.) уште (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК