• та (сврз.) дури (сврз.)
 • та (сврз.) и (сврз.)
 • та (сврз.) да (сврз.)
 • та (сврз.) иако (сврз.)
 • та (сврз.) или (сврз.)
 • та (сврз.) кога (сврз.)
 • та (сврз.) нели (сврз.)
 • та (сврз.) ако (сврз.)
 • та (сврз.) затоа (сврз.)
 • та (сврз.) како (сврз.)
 • та (сврз.) бидејќи (сврз.)
 • та (сврз.) лели (сврз.)
 • та (сврз.) откако (сврз.)
 • та (сврз.) што (сврз.)
 • та (сврз.) штом (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК