• та (сврз.) ќе (чест.)
 • та (сврз.) не (чест.)
 • та (сврз.) и (чест.)
 • та (сврз.) дури (чест.)
 • та (сврз.) ете (чест.)
 • та (сврз.) нека (чест.)
 • та (сврз.) ајде (чест.)
 • та (сврз.) да (чест.)
 • та (сврз.) дур (чест.)
 • та (сврз.) зар (чест.)
 • та (сврз.) нели (чест.)
 • та (сврз.) ќешки (чест.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК