• штом (сврз.) го (зам.)
 • штом (сврз.) се (зам.)
 • штом (сврз.) тој (зам.)
 • штом (сврз.) ги (зам.)
 • штом (сврз.) ме (зам.)
 • штом (сврз.) таа (зам.)
 • штом (сврз.) те (зам.)
 • штом (сврз.) ја (зам.)
 • штом (сврз.) си (зам.)
 • штом (сврз.) му (зам.)
 • штом (сврз.) мене (зам.)
 • штом (сврз.) него (зам.)
 • штом (сврз.) јас (зам.)
 • штом (сврз.) ве (зам.)
 • штом (сврз.) еден (зам.)
 • штом (сврз.) им (зам.)
 • штом (сврз.) некој (зам.)
 • штом (сврз.) нему (зам.)
 • штом (сврз.) нѐ (зам.)
 • штом (сврз.) ова (зам.)
 • штом (сврз.) себеси (зам.)
 • штом (сврз.) тебе (зам.)
 • штом (сврз.) ти (зам.)
 • штом (сврз.) тоа (зам.)
 • штом (сврз.) ѝ (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи