• и (сврз.) влече (гл.)
  • да (сврз.) влече (гл.)
  • де (сврз.) влече (гл.)
  • дека (сврз.) влече (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК