• да (сврз.) гори (гл.)
  • и (сврз.) гори (гл.)
  • што (сврз.) гори (гл.)
  • дали (сврз.) гори (гл.)
  • дека (сврз.) гори (гл.)
  • додека (сврз.) гори (гл.)
  • ту (сврз.) гори (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК